Jaunas grāmatas Baložu bibliotēkā

Baložu bibliotēkas grāmatu jaunumi jūnijā:

“Viņpus upes. Abrene atmiņu stāstos” – 18 stāsti par teritoriju, kas mūsdienās kļuvusi par zaudētās zemes simbolu – Abreni: Abrenes (Jaunlatgales) pilsēta un seši Abrenes (Jaunlatgales) apriņķa austrumu pagasti – Kacēnu, Upmales, Linavas, Purvmalas, Augšpils un Gauru pagasts. Bijušo abreniešu atmiņas skar ikdienas dzīvi, sabiedrību, attiecības un izvēles.

Romānu un monogrāfiju sērijā Es esmu Svena Kuzmina romāns “Skaistums un nemiers”– par latviešu dzejnieku, prozaiķi, žurnālistu un politiķi Kārli Skalbi (1879–1945).

Grāmata “Gatavo dabā” – kā recepšu, eseju un ilustrāciju stāsts par Latvijas skaisto dabu. Tā lieliski kalpos kā iedvesma visiem, kam patīk doties aizrautīgos pārgājienos, kā arī tiem, kam nepieciešams padoms, lai gatavotu ēdienu dabā uz dzīvas uguns.

Daiļliteratūra

Romāns “Piķamelnā sirds” ir sestais R.Galbraita (Dž. Roulingas pseidonīms) darbs, kura galvenie varoņi ir Kormorans Straiks un Robina Ellakota. Viņi sāk izmeklēšanu, lai noskaidrotu Anomijas patieso identitāti. Visu vēl sarežģī neskaitāmie anonīmu tīmekļa lietotāju grupējumi, dažādi biznesa interešu un ģimeņu konflikti…

Ilzes Upītes romāns “Sirdis puspievērtas” – par mijiedarbību. Paļaušanās mijas ar šaubām. Saldais – ar rūgto. Uz spēles nav nekas cits kā sirds – plaši atvērta… puspievērta… aizvērta.

“Sāc dzīvot, Hloja Brauna” – Hloja ir noslēgta datoru speciāliste, kas strādā no mājām un rimti vada savu ikdienu. Sastopoties ar nāves briesmām, viņa saprot – kaut kas jāmaina un jāsāk dzīvot pilnu krūti. Lai padarītu dzīvi interesantāku un jēgpilnāku, viņa sastāda darāmo lietu sarakstu.

Bērniem un jauniešiem

Kā justies droši un pārliecināti jebkurā situācijā? Dzejoļu grāmatā “Drošāks es” lasītāju ieved drošības zinību pasaulē. Visapkārt ir daudz situāciju, vietu un lietu, kas var kļūt bīstamas, taču tāpēc no pasaules nav jābaidās.

“Pepa ir draudzīga” – Pepa ir draudzīga un izpalīdzīga cūciņa. Šķir lappusi pēc lappuses un uzzini, cik jauki viņa prot izturēties pret draugiem un ģimeni.

Kā pūķim Kokosriekstam klājas pie dinozauriem, uzzināsiet jaunajā grāmatā “Mazais pūķis Kokosrieksts pie dinozauriem”! Tā kā Kokosriekstam pieder lāzerfāzers, kas ļauj ceļot laikā, to var pārbaudīt – un draugi dodas meklēt dinozaurus, kas dzīvojuši Pūķu salā pirms 65 miljoniem gadu. Sākas neticami piedzīvojumi…

Grāmatas var pasūtīt bibliotēkas e-katalogā