Elmārs Kungs svin 85 gadu jubileju

Sveicam karikatūristu un gleznotāju Elmāru Kungu 85 gadu jubilejā!
Savulaik populārā izdevuma “Dadzis” pēdējais redaktors Andris Ruģēns Ķekavas novadpētniecības muzejam uzdāvināja daudzus izdevumā “Dadzis” publicētos karikatūristu darbus. Priecājamies, ka Elmāra Kunga zīmētās karikatūras ir to vidū.
Mākslinieks Elmārs Kungs dzimis 1929. gada 10. janvārī Skrundā. Apguvis ceļu un tiltu būvniecību. Dzīvē nodarbojies ar karikatūru zīmēšanu dažādos laikrakstos un žurnālos, arī humora un satīras žurnālā „Dadzis”. Ap 1967. gadu pirmoreiz viņa karikatūras publicētas laikraksta “Padomju Jaunatne” humora un satīras pielikumā “Asā Slota”. Piedalījies divos “Asās Slotas” konkursos, abas reizes bijis otrais, aiz D. Breikša un M. Poļa. Vairāk kā 15 gadus E. Kungs zīmējis karikatūras laikrakstā „Saldus Zeme”.
Akvareļu glezniecību apguvis pie tādiem māksliniekiem kā P. Duškins un J. Pauļuks. Vēlāk attīstījis savu individuālu akvareļu tehniku, kas redzama viņa darbos. Galvenā gleznu modele viņa darbos ir daba. Mākslinieks ir piedalījies dažādās izstādēs. Viņa darbi ir aizceļojuši uz daudzām vietām gan Latvijā, gan ārzemēs. E. Kungs darina arī rotas, galvenokārt no dzintara un metāla. 1999. gadā saņēmis J. Rozentāla prēmiju.
Dzimšanas dienā māksliniekam novēlam stipru veselību!