Ieskatāmies Paulīnes Milijas Nagliņas fotoalbumā

Iepazīstinot ar Ķekavas novadpētniecības muzeja krājumu, šoreiz pievērsīsimies fotogrāfijai, kas sastāda ievērojamu krājuma daļu un ielūkosimies vienā no albumiem, ko dāvinājusi  Paulīne Milija Nagliņa pirms 20 gadiem. Par sevi un savu ģimeni Paulīne pastāstīja intervijā Veltai Strazdiņai 2004. gadā. Arī šis audioieraksts glabājas muzeja krātuvē un ir digitalizēts.

Paulīne Milija piedzima 1919. gada 30. aprīlī “Jaundedžu” mājās, kuras vecāki Anna un Pēteris Nagliņi rentēja. Ģimenē jau bija vecākā māsa Zenta, dzimusi 1914. g. Pēc 1. pasaules kara tēvs no mežsarga Gūtmaņa rentēja “Bitenieku” saimniecību. Māsas mācījās Mežinieku skolā. Pēc tam ģimene pārcēlās uz “Pilbāržiem”, tad “Zariņiem”, kurus vēlāk izpirka.

Vecāki strādāja saimniecībā, tēvs ziemā brauca peļņā – veda baļķus uz Misu, māte tirgoja saražoto produkciju gan Rīgā iebraucamajās vietās, gan tirgū, auda, adīja, tamborēja un izšuva.

Šķirstot albumu, uzmanību piesaistīja fotogrāfijās redzamās meitenes un dāmas  no 20. gs. sākuma līdz 20. gs. 70. gadiem. Varam izsekot modes izmaiņām apģērbos, vietām, kur attēli uzņemti – ja no sākuma tikai salonos, tad 20. gs. 20., 30. g. fotogrāfi brauca arī uz mājām. Diemžēl daudzus fotogrāfijās attēlotos cilvēkus Paulīne neatpazina, tie varētu būt mātes un tēva draugi, bet visi noteikti ir saistīti ar Nagliņu ģimeni, jo albumā glabāja tikai sev tuvu cilvēku fotogrāfijas. Ja kāda no šīm bildēm ir Jūsu ģimenes albumā, iespējams, ka redzamā dāma ir zināma. Būsim ļoti pateicīgi par informācijas papildināšanu.