Kultūras pasākumi Ķekavas novadā no 18.marta

Aicinām apmeklēt kultūras pasākumus Ķekavas novadā šonedēļ:
BALDONES BIBLIOTĒKĀ:
✅“Maza maza mājiņa ne logu ne durvju” Porcelānu un māla olu trauciņu izstāde. Oskara Balaško kolekcija.
BALDONES KULTŪRAS CENTRĀ:
✅22., 23., 24. martā plkst. 19.00 filma PADOMJU DŽINSI 3.-4.sērija Biļetes kino kasē, cena 4EUR.
BALDONES MUZEJĀ:
✅Izstāde: “Maza bija, bet ražena: Baldones simbols – vāvere”, kurā būs iespējams uzzināt vairāk par Baldones simbola vēsturi, kā arī apskatīt visdažādākās vāveres, kuras gadiem ilgi kolekcionējuši iedzīvotāji. Izstāde apskatāma līdz 13.aprīlim;
✅Pastāvīgā ekspozīcija “Ceļš uz Baldones kūrortu”.
BALOŽU PILSĒTAS BIBLIOTĒKĀ:
✅20.martā plkst. 16.30 “Ķekavas grāmatu tārpi” – jauniešu grāmatu klubiņš.
✅21.martā plkst. 14.00 Lieldienu radošā darbnīca bērniem. Ieeja bez maksas.
BALOŽU PILSĒTAS KULTŪRAS NAMĀ:
✅23.martā plkst. 16.00 Tautas deju festivāls “Baložu pavasara danči 2024”. Piedalās: JDK Trejdeviņi, VPDK Savieši, VPDK Sidrabi, VPDK Janita, VPDK Ševulis (Lietuva), VPDK Baloži, Kapela Dančmeistars. Ieejas bez maksas.
DOLES TAUTAS NAMĀ:
✅22. martā plkst. 19:30 filma ar komiskiem un ironiskiem elementiem “TAURIŅŠ SENIORS”. Ieeja: 4,00 EUR. Biļetes pieejamas pusstundu pirms seansa notikuma vietā.
✅23. martā plkst. 14:00 Pensionāru biedrības “POLĀRBLĀZMA” atpūtas pasākums “CEPURU BALLE”. Pieteikšanās līdz 20. martam – t. 29110872 /Brigita/.
KATLAKALNA TAUTAS NAMĀ:
✅No 9.marta līdz 2.aprīlim Daces Okolovskas gleznu izstāde- Dabas pieskāriens aplim. Ieeja brīva.
✅20.martā plkst. 19.00 Cikls “Tautas tradīciju pūrs” Katlakalna Tautas nama Tradīciju mājā tikšanās ar dabas pētnieku Jāni Bikši, saruna par dzīvi, ceļojumiem un avotiem. Biļete: 3.00 EUR
✅21.martā plkst.6.00 Pavasara saulgriežu Lielās dienas sagaidīšana atpūtas vietā “Nēģīši” Katlakalnā. Saules sagaidīšana, ūdens svētība un uguns rituāls. Turpinājums pie Tautas nama ar šūpoļu rotāšanu, olu kaujām, dziesmām un rotāļām.Līdzi ņemam krāsotas olas, pūpolu un bērzu zarus, ziedojumu ugunij, mazu cienasta groziņu.Nāc pulkā svinēt gaismas uzvaru pār tumsu!
✅23.martā plkst. 17.00 Katlakalna bibliotēkā- Stāstu stunda ģimenēm, kopā ar stāstniekiem- jautri stāsti, spocīgi un jocīgi notikumi, anekdošu turnīrs. Nāc klausīties, piedalīties un sacensties. Smieklīgākajiem stāstiem un anekdotēm- balvas. Ieeja brīva
✅23.martā plkst.18.00 VIII Lielā Stāstu Nakts 2024 Katlakalnā- Stāstnieki un stāsti no Latvijas un Igaunijas.Tikšanās prieks, sapazīšanās un festivāla atklāšana, stāsti Vispasaules stāstu dienas zīmē ”Tilti kas vieno”, Igauņu stāsti un diženais stāstnieks Jaak Kand. Būs brīdis, kad jāievelk elpa, jānobauda kāda uzkoda un jāizkustas kādā rotaļā un dancī kopā ar FK Medainis. Pēc pusnakts- joku, spoku, ceļojumu, pārpratumu, naksnīgu noskaņu, brīnumu un krogus stāsti. Neiztrūkstoši- anekdotes! Un tā līdz saules lēktam! Līdzi jāņem kāds našķis kopīgām uzkodām, klausīšanās prieks un ja gribas ko izstāstit- kripatiņa drosmes! Ieejas maksa: 2.00 EUR
KATLAKALNA BIBLIOTĒKĀ:
✅19.martā plkst. 18.00 Katlakalna bibliotēka aicina uz tikšanos ar grāmatas “Astoņas mīlestības” autori Elitu Drāki. Mēs runāsim par to, par ko citi nerunā! Ieeja bez maksas.
✅23.martā plkst. 17.00 Stāstu stunda ģimenēm, kopā ar stāstniekiem, jautri stāsti, spocīgi un jocīgi notikumi. Ieeja bez maksas.
ĶEKAVAS KULTŪRAS NAMĀ:
✅Viesību zālē Sandras Sinkas fotogrāfiju izstāde “Vilkme”. Izstāde apskatāma kultūras nama darba laikā.
ĶEKAVAS NOVADPĒTNIECĪBAS MUZEJĀ:
✅Pastāvīgās ekspozīcijas: „Ķekavas novada pieci stāsti”, „Smejies vesels!”, „Viņus vieno „Dadzis”.